четвъртък, 10 януари 2013 г.

Най-добрата диета за цял живот или как да се храним, за да контролираме теглото си цял животНай-добрата диета за цял живот или как да се храним, за да контролираме теглото си цял живот


Най-добрата диета за цял живот е лесна за спазване - тя насърчава търсещите отслабване да се хранят и живеят целесъобразно и здравословно. Това е програма за здравословен начин на хранене и подобряване на общото физическо състояние.
 Най-добрата диета за цял живот  не е мимолетна и кратка диета, а по-скоро, както подсказва и нейното име, е начин на живот. Тя цели цялостни промени във всекидневието, включващи здравословно хранене и редовна физическа активност.

Диетата е безопасен и ефективен начин за сваляне на излишните килограми и подобряване на спортната форма. Но ако търсите нещо бързо действащо, по-добре се насочете към друга диета. Най-добрата диета за цял живот подтиква отслабващите към сериозни промени в начина на живот, които трябва да бъдат прилагани постепенно. Крайната цел е трайно заместване на старите хранителни навици с по-здравословни.

В зависимост от пола и традиционната физическа активност диетата препоръчва дневният калориен прием да бъде в границите на 1500 до 2500 калории, като основният принцип е: Колкото по-активен е човек, толкова повече калории може да консумира.


В Най-добрата диета за цял живот не се изисква и дори не се препоръчва броенето на калории, а само да се избират здравословни храни и да се следи размера на порциите.

Концепцията е значително по-опростена отколкото при повечето останали диети: може да се наслаждавате на голямо разнообразие от полезни храни, докато бавно премахвате от менюто си нездравословните хранителни продукти като пържени храни, храни с трансмазнини, бял хляб, подсладени безалкохолни напитки, бяла паста и млечни продукти с високо съдържание на мазнини. Тези храни постепенно трябва да се заместят от плодове, зеленчуци, пълноценен белтък, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти и т.н. Да се научите да пиете повече вода и полезни сокове.

Най-добрата диета за цял живот поощрява разумния начин на хранене без гладуване и резки промени, така че човек постепенно да подобри своето всекидневно отношение към храната и да съумее да контролира своите желания и навици спрямо нея. Докато повечето стриктни диети изискват от отслабващите твърде много и така често правят задачата непосилна, Най-добрата диета за цял живот предразполага към успех, тъй като е съобразена с индивидуалните особености на човека и бавно и постепенно, стъпка по стъпка прави малки промени в неговия начин на хранене.
Основната тайна при тази диета е думичката баланс в приемането на хранителни вещества и калории. Ефекта на отслабването се увеличава като включим и повече физическа активност. Целта на тази програма е да променим навиците си и да ги запазим за цял живот. Така няма да имаме нужда всяка пролет да започвате нова „ефективна диета”.

Ако сте уморени от стриктни и ненадеждни диети, които лесно ви омръзват и не водят до трайни резултати, то се запишете на курса по здравословно хранене и  може би това ще  реши проблема. Целите са постижими и по-важното - те продължават цял живот.


Няма коментари:

Публикуване на коментар